לימודים אינפו לימודים אינפו
פורטל לימודים מס' 1 בישראל
www.limudim-info.co.il
מכללות | קורסים
התקשרו עכשיו למידע לימודים 03-921-3193
מידע לימודים טלפוני - מענה אנושי
לימודים  |  כתבות
חדשות לימודים
מכללות
מה ללמוד
הטבות לגולשי האתר
יעוץ והכוונה
מסלולי לימודים
ספרים
תחומים מובילים
תרגום ועריכה
אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בעמ
אגודת הסטודנטים
הקו האדום ישרת אלפי סטודנטים שיסעו ברכבת הקלה ללימודים במכללות ובאוניברסיטאות
לימודי העצמה נשית - מדוע אין חוג המטפח העצמה לנשים
האקדמיה כסביבה בטוחה
כיצד בוחרים התמחות במשפטים?
באיזי שף תוכלו ללמוד בישול ממיטב השפים
הכירו את איזי גרייד – מרכז הסיוע לסטודנט
מה חשוב לבדוק לפני שלוקחים הלוואה לכל לקוחות הבנקים?
תרגול פסיכומטרי במערכת מתקדמת
בחר קטגורית לימודים בחר תחום לימודים בקטגוריה בחר איזור

סליחה, כמה עולה סטארט-אפ?

מחקר חדש באוניברסיטת בן-גוריון בנגב בנושא תמחור חברות סטארט-אפ בבורסה שנערך על בסיס הניסיון שנצבר בתקופת בועת ההיי-טק ולאחריה, מעלה ממצאים מפתיעים ובעלי השלכות יישומיות ואקדמיות, המראים כי התפוצצות 'הבועה' עשתה מהפך בקרב משקיעים באופן תמחור חברות עתירות טכנולוגיה בכלל, וחברות סטארט-אפ בפרט.

באופן ספציפי, בתקופת הבועה, נראה שהערכות המשקיעים את שוויין של חברות סטארט-אפ לא התבסס על מדדים חשבונאיים. התפוצצות הבועה, והמשבר שהיה בחברות אשר חלקן נמצאו כחסרות בסיס כלכלי-מסחרי, גרם לטלטלה בשוק, ונראה שהמשקיעים 'למדו את הלקח' וחזרו להעריך שווי כלכלי- גם של חברות סטארט-אפ – על בסיס מדדים חשבונאים שמרניים מקובלים. בשנים מאוחרות יותר, כשתהליך הלמידה של משקיעים 'התייצב', מוצא המחקר עדות לכך שהמשקיעים באופן הדרגתי עברו משימוש במדדים החשבונאיים הבסיסיים [רווחים שוטפים והון עצמי בספרים] למדדים צופי פני עתיד [כגון שיעור השינוי במכירות] אשר יכולים להצביע על פוטנציאל ופיזיביליות של הטכנולוגיה המיוצרת על ידי החברה.

המחקר, שנערך על-ידי החוקרות ד'ר אילנית גביוס ופרופ' דפנה שורץ מהמחלקה למנהל עסקים בפקולטה לניהול על-שם גילפורד גלייזר באוניברסיטת בן-גוריון, עוסק בנושאים מהותיים דוגמת, האם וכיצד הרלוונטיות של מדדים חשבונאיים להערכת שוויין של חברות סטארט-אפ הנסחרות בבורסה השתנתה בתקופת בועת ההיי-טק ולאחריה? באיזו מידה המשקיעים בבורסה אשר בוחנים חברות סטארט-אפ נשענים על המדדים והיחסים הפיננסים המקובלים והאם חל שינוי בהתנהגות המשקיעים לאור התפוצצות בועת ההיי-טק בשנת 2000 ותנודות השוק אשר באו בעקבותיה?

המחקר המלא, Market Valuations of Start-up Ventures around the Technology Bubble, התפרסם באחד העיתונים המובילים בתחום-   International Small business Journal , בהתבסס על הניסיון הישראלי של חברות סטארט-אפ שהונפקו בנאסד'ק. המחקר בחן 40 חברות סטארט-אפ ישראליות  שבהן השקיעו קרנות הון סיכון ואשר הונפקו בנסד'ק  בין השנים 1993-1999, ובדק  את מחיר המניות שלהן לאורך התקופה  1999-2004 [6 שנים].

נושא המחקר- מידת הרלוונטיות של מדדים פיננסיים להערכת שוויין של חברות עתירות טכנולוגיה בכלל, וחברות סטארט-אפ בפרט, הוא נושא מרכזי שבו עוסקים גורמים במגזר העסקי כמו גם באקדמיה. נושא זה רלבנטי במיוחד לישראל שמוגדרת 'מדינת הסטארט-אפים'. חברות הסטארט-אפ מהוות מרכיב חשוב בצמיחה הכלכלית, ואחד האפיקים השכיחים שבו חברות אלה מצליחות לגייס כסף הוא דרך הנפקה בנאסד'ק. ישראל תופסת מקום שני אחרי ארצות-הברית במספר החברות המונפקות בנאסד'ק.

לדברי החוקרות, מעניין לראות שחל תהליך מתמשך של למידה של משקיעים בשוק ההון בעקבות האירועים הדרמטיים בשוק ההון בתקופה הנבחנת.  בתחילה השוק הפך להיות מאד שמרני וחזר 'להישען' על מדדים חשבונאים פונדמנטליסטיים- רווח והון עצמי. אולם לאחר הפנמת ה'שוק' [shock] של התפוצצות הבועה, משקיעים החלו לבחון אילו מן המדדים החשבונאים יותר מתאים להערכת שווי של חברות סטארט-אפ. נראה שלאחר חמש שנים, מדדים הקשורים במכירות קיבלו משקל גבוה יותר בעוד שרווח שנתי והון עצמי איבדו ממשקלם בקביעת שווי החברה. 

כמו כן, ייחודו של המחקר הנוכחי הוא בכך שהוא מתמודד עם נושא שעליו אין מספיק מידע- הקשר בין מדדים חשבונאיים ושווי חברות סטארט-אפ, והוא מצביע על תהליך של לימוד מתמשך של השוק איך לרתום מדדים חשבונאים להערכת חברות סטארט-אפ שבמקרים רבים קשה לחזות את הפוטנציאל העסקי מסחרי שלהן.

במונח 'חברות סטארט-אפ' הכוונה היא לחברות חדשניות בעלות טכנולוגיות צעירות. חברות אלה, גם במקרים בהם יש להן מכירות מועטות או אף אין להם כלל מכירות, עשויות להיסחר ברמות מחירים גבוהות. אכן, הערך של חברות אלה הוא במקרים רבים קשה לאמידה. הסיבה לכן היא שערך זה בנוי על ציפיות עתידיות לגבי ביצועי החברות ויכולתן לייצר תזרים מזומנים וכן על נכסים שעיקרם הם 'לא מוחשיים', כמו פטנטים קיימים ובצנרת; ידע שמצוי אצל האנשים ועדיין בפיתוח [הון אנושי]; שימוש בטכנולוגיה של החברה ליישומים נוספים וכיוצא בזה – וכל אלה לא תמיד באים לביטוי במדדים הפיננסים החשבונאים הרגילים.


שם מלא:
עיר:
אימייל:
טלפון:
-
לימודים אינפו בגוגל
רכבת ישראל - לוח זמנים
מחשבון קלוריות מקיף
ויזה לאירופה
מהו מיתוג עסקי נכון, מיתוג מוצר או מיתוג חברה?
ביטוח לאומי אזור אישי
סרטי גמר
רכבת קלה
אימון אישי
הכשרת מאלפי חיות
רפואה וטרינרית משלימה
לימודים אינפו
פסיכומטרי
קוסמטיקה רפואית
לימודי מחשבים
לימודי איפור
לימודי קוסמטיקה וטיפוח
תואר בהנדסה בתל אביב
לימודי קוסמטיקה, קורס איפור
מכינה קדם אקדמית בווינגייט
לימודי הנדסה תואר B.Sc. בצפון
הכשרת מטפלים
לימודי רפואה משלימה
לימודי עיצוב אופנה
מכינה ללימודי רפואה בחו''ל
פסיכומטרי
לימודי הוראה חינוך
הכשרת מאלפי כלבים
המועצה להשכלה גבוהה
אינדקס עסקים
לימודים
אינדקס לימודים
בניית אתרים

מידע לימודים
תחומי לימודים
מסלולי לימודים
קורסים נוספים
ייעוץ לימודים
פרסום באתר
כל הזכויות שמורות © 2003 לימודים אינפו / אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בע"מ        תנאי שימוש      כתוב לנו      RSS